KAKO SE IZVAJA IZREDNI ŠTUDIJ, STATUS IN POSEBNOSTI

(Spletne strani so v prenovi. Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo!)

POSEBNOST – PRIČETEK ŠTUDIJA MED LETOM

Ena od posebnosti šole je tudi ta, da omogoča pričetek študiranja že med letom. To omogoča kandidatom, da ne izgubljajo dragocenega časa in ne čakajo na začetek študijskega leta, to je do 1. 10. Pričetek študiranja je možen že s 1. 2. ali 1. 6. V tem obdobju kandidat nima statusa študenta; kandidat status študenta dobi s pričetkom študijskega leta, to je s 1.10. Ob vpisu 1. 10. kandidat uveljavlja priznanje pred 1. 10. opravljenih izpitov. 

KAJ NAS LOČI OD VSEH DRUGIH?

Študij na Šoli za risanje in slikanje odlikujejo številne posebnosti. So odraz vpeljav premišljenih odločitev o originalni obliki, vsebini in načinu študija.   

NAJKOMPLEKSNEJŠI DODIPLOMSKI ŠTUDIJ (OSEM SEMESTROV)VPETOST VSEH PREDAVATELJEV V VSE FAZE ŠTUDENTOVEGA DELAPOUDARJENO INDIVIDUALNO DELOŠTUDENTI DELNO VPLIVAJO NA NABOR ŠTUDIJSKIH VSEBINORIGINALNI PREDMETNIK – ODLIČEN VISOKOŠOLSKI KADER – ORIGINALNE ŠTUDIJSKE VSEBINE NAJENOSTAVNEJŠI VPISNAJPRIJAZNEJŠA ŠOLNINA DOMIŠLJENA ČASOVNA ORGANIZIRANOST IZREDNEGA ŠTUDIJA – PREDAVANJA “IZBRANA POGLAVJA” – NAJVEČJI NABOR OBŠTUDIJSKIH DEJAVNOSTI

arthouse-114

Smo edina slovenska in evropska visoka šola z 8-semestrskim dodiplomskim študijem. V ustvarjalni slikarski študijski proces so vpeti tudi predavatelji teoretskih predmetov, kar je nedvomno večja posebnost. Predmetnik je naše lastno delo, prav tako so izvirne strokovne vsebine predmetov. Visokošolski kader je visokošolsko habilitiran, vsi predavatelji so tudi aktivni ustvarjalci na umetniškem oziroma strokovnem področju.

Vpisno proceduro smo maksimalno poenostavili, kandidatom pa omogočili, da se vpišejo kadarkoli prek leta; ne poznamo zgornje starostne meje za vpis in ne izvajamo sprejemnega izpita. Imamo najprijaznejšo šolnino, ki je resnično brez konkurence, saj je do polovice nižja od šolnin sorodnih študijev.

Izredni študij je izredno domišljeno organiziran in primeren tudi za zaposlene, študente, ki študirajo vzporedno in tiste, ki ne bivajo v Ljubljani. Imamo velik nabor ob-študijskih dejavnosti. “Izbrana poglavja iz … ” se imenuje sklop predavanj, kjer predstavljamo različne izbrane vsebine, ki nadgrajujejo študijski program.

arthouse-114

SPLOŠNO O ZAVODU IN ŠTUDIJU, KAKO SE IZVAJA IZREDNI ŠTUDIJ 

Spoštovani obiskovalci, zaradi izrednih razmer (Covid 19) študij poteka malo drugače kot sicer; za vse informacije nam pišite na arthouse2012@gmail.com, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

Predstavitev:

Izredni študij:

Izredni študij- HR: